Playstation 5 Digital: dit moet je weten

Naast de standaard PS5 heeft Sony ook de PlayStation 5 Digital Edition geïntroduceerd. Wat is dit precies en hoe verschilt het van de traditionele PS5? We duiken in de wereld van de PS5 Digital en geven we antwoord op enkele brandende vragen zodat jij de beste keuze kunt maken.

Wat is de Playstation 5 Digital precies?

De PlayStation 5 Digital Edition, vaak simpelweg aangeduid als PS5 Digital, is Sony’s antwoord op de groeiende digitale markt van gaming. Deze consoleversie heeft geen fysieke schijflade, wat betekent dat alle games en media digitaal worden aangeschaft, gedownload en gespeeld. Verder beschikt het over dezelfde krachtige hardware en prestatiekenmerken als de standaard PS5.

Wat is het verschil met de gewone PS5?

Het meest voor de hand liggende verschil tussen de PS5 Digital en de standaard PS5 is het ontbreken van een schijflade in de Digital Edition. Dit betekent dat je met de PS5 Digital geen fysieke games kunt kopen, spelen of uitlenen. Alles gebeurt digitaal via de PlayStation Store. Daarnaast is de PS5 Digital vaak iets goedkoper dan de standaard PS5, vanwege de afwezigheid van de schijflezer.

Welke PS5 kan ik het beste kopen?

De keuze tussen de PS5 Digital en de gewone PS5 hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je een uitgebreide collectie van fysieke games hebt of de mogelijkheid wilt behouden om fysieke schijven te gebruiken, dan is de standaard PS5 de beste keuze. Echter, als je volledig over wilt stappen naar digitaal gamen en wilt profiteren van een iets lagere prijs, dan is de PS5 Digital een uitstekende optie. De PlayStation 5 Digital is namelijk lager in prijs: maar liefst €100. Daarbij komt dat je veel spellen digitaal kunt downloaden met grote kortingen; zowel via de PlayStation Store als online gaming stores

Heb ik een SSD kaart nodig voor de PS5 Digital?

De PS5 Digital maakt, net als de gewone PS5, gebruik van een supersnelle SSD voor opslag, wat zorgt voor razendsnelle laadtijden en een soepele game-ervaring. Het hebben van een externe SSD kan echter handig zijn als je meer opslagruimte nodig hebt, maar het is niet noodzakelijk om games te spelen.

Hoe breid ik mijn Playstation 5 Digital uit met meer geheugen?

Als je merkt dat je meer opslagruimte nodig hebt voor je PS5 Digital, kun je overwegen een compatibele NVMe SSD toe te voegen. Sony heeft bevestigd dat gebruikers hun opslag kunnen uitbreiden met bepaalde M.2 NVMe SSD’s die voldoen aan hun specificaties. Deze SSD’s kunnen worden geïnstalleerd in de uitbreidingssleuf van de PS5. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de gekozen SSD compatibel is met de PS5 om optimale prestaties te garanderen.

Uitbreiden van opslag op de PS5 Digital is een belangrijk aandachtspunt, vooral gezien de grootte van moderne games. Hier zijn de stappen en overwegingen die je moet kennen:

Interne NVMe SSD Uitbreiding: Sony heeft een uitbreidingssleuf in de PS5 ingebouwd specifiek voor M.2 NVMe SSD’s. Dit stelt gebruikers in staat om de interne opslag van de PS5 uit te breiden. Het is essentieel om een SSD te kiezen die voldoet aan de specificaties die door Sony zijn vastgesteld, zodat je kunt profiteren van de hoge snelheden die de PS5 biedt.

Externe Harde Schijf: Je kunt ook een externe harde schijf (HDD of SSD) op de PS5 aansluiten via de USB-poorten. Dit is vooral handig voor het opslaan van en spelen van PS4-games, aangezien PS5-games specifiek zijn geoptimaliseerd voor de interne SSD’s hoge snelheden.

Playstationaanbieding.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0