Playstation 5 geheugen uitbreiden? Dat doe je zo

Veel PlayStation 5 gebruikers kampen met de vraag hoe ze het geheugen kunnen uitbreiden. De spellen worden immers steeds groter en er kan maar een max. aantal spellen op de schijf van de PS5 staan. De meeste PlayStation 5 consoles hebben een opslagcapaciteit van 825 GB. Dit lijkt erg veel, maar blijkt in de praktijk vaak toch niet genoeg gezien de groeiende omvang van moderne games

In dit artikel laten we jou van A tot Z weten hoe je het geheugen van je PS5 kunt uitbreiden met behulp van een M.2 SSD.

Waarom het geheugen uitbreiden?

De installatiegrootte van de nieuwste games begint bij 10 gigabyte en spelbestanden worden steeds groter. Als je bijvoorbeeld Warzone én Call of Duty: Black Ops Cold War op je PS5 wilt hebben, dan heb je al bijna de helft van je interne opslagcapaciteit nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de opslagruimte die de updates van de games en de PS5 zelf in beslag neemt. Door het geheugen van je PS5 uit te breiden, kun je meer games, apps en media opslaan zonder je zorgen te maken over ruimtegebrek.

M.2 SSD: De ideale oplossing voor geheugen uitbreiding

Een M.2 SSD is een snelle en betrouwbare opslagmedium dat je kunt gebruiken om de opslagcapaciteit van je PS5 console of PS5 Digital Edition console te vergroten. Zodra de M.2 SSD is geïnstalleerd in je PS5 console, kan deze worden gebruikt om PS5 games, PS4 games en media-apps te downloaden, kopiëren en starten. Je kunt games vrijelijk verplaatsen tussen de opslag van de PS5 console, een aangesloten USB-uitgebreide opslag en de toegevoegde M.2 SSD-opslag.

Compatibele M.2 SSD’s

Niet alle M.2 SSD’s zijn compatibel met de PS5. Hier zijn de belangrijkste specificaties waaraan een M.2 SSD moet voldoen om te werken met de PS5:

 • Formaat: 2230, 2242, 2260, 2280 of 22110
 • Interface: PCIe Gen 4.0 (x4) M.2 NVMe SSD
 • Capaciteit: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB of 4 TB
 • Leessnelheid: 5500 MB/s of sneller
 • Totale grootte met heatsink: 110 x 25 x 11,25 mm
 • Heatsink: sterk aan te raden i.v.m. overhitting

Hier zijn enkele M.2 SSD’s die compatibel zijn met de PS5:

 • Samsung 980 Pro (1TB, 2TB)
 • Seagate FireCuda 530 NVMe PCIe Gen4 x4 (1TB, 2TB, 4TB)
 • Corsair MP600 PRO LPX (2TB)
 • PNY XLR8 CS3140 1TB M.2 NVMe SSD
 • WD Black SN850 (500GB, 1TB, 2TB)
 • Sabrent Rocket NVMe SB-ROCKET-NVMe4 (1TB, 2TB)
 • MSI SPATIUM M480 (500GB, 1TB, 2TB)

Zorg ervoor dat de M.2 SSD die je kiest voldoet aan de bovenstaande specificaties en wordt geleverd met een heatsink voor optimale prestaties en compatibiliteit met de PS5.

Het geheugen van je PS5 uitbreiden in 5 stappen

Volg deze stappen om het geheugen van je PS5 uit te breiden met behulp van een M.2 SSD:

 1. Kies een compatibele M.2 SSD: Er zijn verschillende M.2 SSD’s op de markt die voldoen aan de specificaties van de PS5. Enkele populaire opties zijn de WD Black SN850 en de Samsung 990 Pro.
 2. Schakel de PS5 uit: Zorg ervoor dat je PS5 volledig is uitgeschakeld voordat je begint met het installatieproces.
 3. Verwijder het zijpaneel: Onder het zijpaneel van de PS5 console vind je de M.2 SSD-sleuf. Verwijder het zijpaneel voorzichtig om toegang te krijgen tot de sleuf.
 4. Installeer de M.2 SSD: Plaats de compatibele M.2 SSD voorzichtig in de sleuf en bevestig deze stevig1. Zorg ervoor dat de M.2 SSD correct is geplaatst en stevig is bevestigd.
 5. Zet de PS5 aan en formatteer de M.2 SSD: Nadat je de M.2 SSD hebt geïnstalleerd, zet je de PS5 aan en ga je naar de instellingen om de M.2 SSD te formatteren. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Het beheren van je opslagruimte

Na het succesvol installeren van de M.2 SSD, kun je je opslagruimte beheren en games verplaatsen tussen de verschillende opslagmedia. Ga naar het startscherm van je PS5, selecteer “Instellingen”, vervolgens “Opslag” en kies “M.2 SSD-opslag” om je opslagruimte te controleren en games te verplaatsen

Eindeloos blijven gamen met extra PS5 geheugen

Het uitbreiden van het geheugen van je PS5 met behulp van een M.2 SSD is een eenvoudige en effectieve manier om meer games, apps en media op te slaan op je console. Zorg ervoor dat je een compatibele M.2 SSD kiest en volg de stappen zorgvuldig om een succesvolle installatie te garanderen. Met de extra opslagruimte kun je genieten van een grotere gamebibliotheek zonder je zorgen te maken over ruimtegebrek. Veel gameplezier!

Playstationaanbieding.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0