PlayStation 5 Slim: Wat is er nieuw?

De gamingwereld maakt zich op voor de nieuwste sensatie van Sony: de PlayStation 5 Slim. De PS5 Slim komt in twee varianten: de Disc Edition en de Digital Edition. De naam doet het al vermoeden, hij is slanker dan de basisversie van de PlayStation 5. Wat is er nog meer nieuw? Laten we eens dieper duiken in wat deze nieuwe console ons te bieden heeft.

9.2
De PlayStation 5 Slim is een geavanceerde, compactere versie van de originele PS5, 30% kleiner en met een 1 TB opslagcapaciteit, wat een aanzienlijke verbetering is. Voor de PS5 Digital is nu ook een externe disc drive beschikbaar om fysieke spellen te draaien.
Pros
 • 30% kleiner dan de basisversie
 • 4/8K ondersteuning
 • 1TB opslagcapaciteit
Nadelen
 • Verticale standaard niet meegeleverd
Technische specificaties
 • Opslagcapaciteit: 1TB
 • Ondersteunde resolutie: 4K en 8K
 • Connectiviteit: Gigabit Ethernet, Wifi 6
 • Audio: 3D Audio-ondersteuning
 • Processor: AMD Zen 2
 • Grafische chip: AMD RDNA 2
 • Werkgeheugen: 16GB
 • Afmetingen: 35.8 x 9.6 x 21.6 cm

PlayStation 5 Slim: Compact en krachtig

De PlayStation 5 Slim lijkt behoorlijk op zijn grote broer, maar heeft een ontwerp dat maar liefst 30% kleiner is dan de originele PS5. Deze ruimtebesparende console laat zien dat grootse prestaties niet altijd in grote verpakkingen hoeven te komen. Ondanks het compacte formaat, levert de PS5 Slim niet in op kracht of functionaliteit. Het slanke design is een technologisch kunststukje dat de console niet alleen makkelijker maakt om te plaatsen, maar ook een elegante uitstraling geeft. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor gamers die waarde hechten aan zowel esthetiek als prestatie. Bovendien past de slanke vormgeving naadloos in moderne woonkamers, gamekamers of zelfs kleinere ruimtes, waardoor het de ideale console is voor elke setting.

Maak je klaar voor 8K-gaming

Met een krachtige grafische processor biedt de PS5 Slim gaming in adembenemende 4K resolutie, en is zelfs in staat om beelden in 8K te ondersteunen. Deze vooruitstrevende resolutie-opties zorgen voor een ongeëvenaard scherpe en realistische spelervaring. Om de volledige grafische potentie van de console te benutten, inclusief de 8K-mogelijkheden, is het aan te raden om een TV of monitor te gebruiken die compatibel is met deze hoge resoluties, en die een verversingssnelheid van minimaal 60 Hz heeft. Dit zorgt niet alleen voor een visueel indrukwekkende ervaring, maar verhoogt ook de immersie in elke game die je speelt.

Opslag en media-opties

De console is uitgerust met een royale opslagcapaciteit van 1 TB, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de basisversie van de PlayStation 5, die over een opslagcapaciteit van 825GB beschikte. Deze extra ruimte is bijzonder waardevol gezien de grootte van moderne games, die vaak tussen de 40GB en 100GB per spel in beslag nemen, en soms zelfs meer bij grote titels met uitgebreide content. Deze uitgebreide opslagcapaciteit betekent dat je meer games kunt installeren en sneller toegang hebt tot je favoriete titels zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ruimtegebrek. Bovendien biedt de PS5 Slim de mogelijkheid om de opslagruimte verder uit te breiden, waardoor je als gamer niet beperkt wordt in je keuze en opslag van games. Deze combinatie van ruime en uitbreidbare opslag maakt de PS5 Slim een zeer aantrekkelijke optie voor gamers die een uitgebreide bibliotheek van spellen willen onderhouden.

Externe Disc Drive voor de PS5 Slim Digital

Een opvallende innovatie van de PlayStation 5 Slim is de optioneel verkrijgbare Disc Drive, speciaal ontworpen voor de Digital Edition van de console. Deze externe drive biedt gebruikers de flexibiliteit om fysieke games en Blu-ray films af te spelen, een functionaliteit die oorspronkelijk ontbreekt in de Digital Edition. Dit accessoire is ideaal voor gamers die de voorkeur geven aan het bezitten van fysieke kopieën van hun games of die willen genieten van high-definition films op Blu-ray. De Disc Drive is eenvoudig te installeren en integreert naadloos met het strakke ontwerp van de PS5 Slim, waardoor het een handige en esthetisch aantrekkelijke toevoeging is aan de console.

Geavanceerde connectiviteit

Geavanceerde connectiviteit is een sleutelelement van de PS5 Slim, die uitstekende connectiviteitsmogelijkheden biedt, waaronder Gigabit Ethernet, ingebouwde Wifi met meerdere standaarden, en Bluetooth-ondersteuning. Deze functies garanderen een snelle en stabiele online ervaring, essentieel voor zowel multiplayer gaming als het downloaden van games en updates. De ondersteuning voor de nieuwste Wifi-standaarden zorgt voor een lagere latentie en een betere algehele netwerkprestatie, wat cruciaal is in competitieve gaming en bij het streamen van hoge resolutie media. Bovendien maakt de Bluetooth-connectiviteit het eenvoudig om draadloze accessoires zoals headsets en controllers te koppelen, wat bijdraagt aan een naadloze en flexibele gebruikservaring. Met deze geavanceerde connectiviteitsmogelijkheden positioneert de PS5 Slim zich als een toekomstbestendige console die klaar is voor de volgende generatie van online gaming en entertainment.

Wat zit er in de doos van de PlayStation 5 Slim?

Bij elke PS5 Slim worden een DualSense controller, HDMI-kabel, handleiding, stroomkabel en USB-kabel standaard meegeleverd. Let wel, een tweede controller en een verticale stand zijn apart verkrijgbaar.

PlayStation 5 Slim: Is het de upgrade waard?

De PlayStation 5 Slim vertegenwoordigt een significante stap vooruit in de wereld van gaming consoles. Het compacte ontwerp, de externe disc drive en de verbeterde opslagcapaciteit zullen voor velen een reden zijn om de PS5 Slim te kopen. Gaat het je vooral om prestaties, dan kunnen we kort zijn: het blijft dezelfde krachtige PlayStation 5 in een nieuw jasje. Of het de upgrade waard is, ligt helemaal aan jouw voorkeuren en gamingbehoeftes. Ga je voor het eerst een PS5 halen? Dan kunnen we de PlayStation 5 Slim edition zeker aanraden.

Bekijk PlayStation 5 Slim aanbiedingen

Playstationaanbieding.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0