PlayStation Access Controller: Hoe gebruik je het?

De PlayStation Access controller voor de PS5 is een revolutionaire stap richting inclusiviteit in gaming. Deze controller is speciaal ontworpen om gaming toegankelijker te maken voor spelers met diverse beperkingen. In dit artikel bespreken we de hoe de Access controller werkt, voor welke doelgroep de controller is ontwikkeld en waarmee de controller compatibel is.

Wat is de PlayStation Access controller?

De PlayStation Access controller is een veelzijdige en aanpasbare controllerkit, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de toegankelijkheidscommunity. Het doel van deze controller is om spelers met beperkingen te helpen langer en comfortabeler te spelen. Het biedt uitgebreide hardware- en software-aanpassingsmogelijkheden, zoals verwisselbare knoppen en joystickdoppen, verstelbare joysticklengtes en aanpasbare profielen, om de beste speelervaring te garanderen​.

Is de PlayStation Access controller makkelijk te gebruiken?

Ja, de PlayStation Access controller is ontworpen met gebruiksgemak als prioriteit. Spelers kunnen de controller in elke gewenste oriëntatie plaatsen, op verschillende platte oppervlakken, op een rolstoeltafel of met een AMPS-patroonhouder. De controller bevat vier universele 3,5 mm-poorten voor extra knoppen en triggerschakelaars, en biedt uitgebreide software-aanpassingen zoals instelbare toetsen en persoonlijke profielen​.

Hoeveel kost de PlayStation Access controller?

De PlayStation Access controller heeft een prijs van $89,99. Deze prijs is zeer competitief gezien de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en de inclusieve ontwerpdetails die bijdragen aan een betere speelervaring voor spelers met beperkingen​.

Wat zit er allemaal in de doos?

Het uitpakken van de PlayStation Access controller is bijzonder eenvoudig en toegankelijk. De doos is ontworpen om met één hand en zonder krachtinspanning te openen. Er zijn handige uitsparingen in de verpakking die naar links of rechts kunnen worden getrokken om de doos te openen. Binnenin zijn er compartimenten die het georganiseerd opbergen van de verwisselbare knoppen en joystickdoppen mogelijk maken.

onderdelen playstation access controller

De PlayStation Access controller wordt geleverd met een uitgebreide set onderdelen die zijn ontworpen om de speelwijze van de gebruiker te personaliseren. In de doos vind je:

 • De Access controller zelf
 • Een USB-kabel
 • 8 bolle toetsdoppen (op de controller)
 • 4 vlakke toetsdoppen
 • 4 holle toetsdoppen
 • 2 uitstekende toetsdoppen
 • 1 brede vlakke toetsdop
 • Standaard joystickdop
 • Koepelvormige joystickdop (op de controller)
 • Balvormige joystickdop
 • 23 labels
 • Een snelstartgids en een veiligheidsgids.

Hoe zet ik de PlayStation Access controller in elkaar?

Het in elkaar zetten van de PlayStation Access controller is eenvoudig dankzij de meegeleverde snelstartgids. De verwisselbare knoppen en joystickdoppen kunnen gemakkelijk worden vervangen om aan de individuele behoeften van de speler te voldoen. De verstelbare joystickarm kan naar wens worden aangepast voor optimaal comfort. Alle instellingen kunnen via de console-instellingen van de PS5 worden geconfigureerd​.

Op welke PlayStation kan ik de PlayStation Access controller gebruiken?

De PlayStation Access controller is specifiek ontworpen voor gebruik met de PlayStation 5. Het biedt compatibiliteit met de PS5-console en kan worden gecombineerd met DualSense en DualSense Edge draadloze controllers voor een uitgebreide speelervaring.

Is de PlayStation Access controller compatibel met alle spellen?

De PlayStation Access controller is ontworpen om te werken met een breed scala aan spellen op de PS5. Dankzij de aanpasbare knoppen en profielen kunnen spelers de controller configureren voor verschillende soorten spellen, zoals actie, avontuur, en racegames. Dit maakt de controller veelzijdig en geschikt voor bijna elke game, hoewel de mate van aanpassing kan variëren afhankelijk van de specifieke game​.

Met de PlayStation Access controller zet Sony een belangrijke stap richting het toegankelijk maken van gaming voor iedereen. Deze controller biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor spelers met diverse beperkingen ook kunnen genieten van hun favoriete games op de PS5.

Playstationaanbieding.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0