PlayStation Plus opzeggen: Een stap voor stap gids

Het opzeggen van je PlayStation Plus-abonnement kan verschillende redenen hebben: misschien speel je minder vaak dan vroeger, vind je het aanbod aan games niet meer interessant, of wil je simpelweg wat geld besparen. Wat je reden ook is, het proces om je abonnement op te zeggen is vrij eenvoudig. In deze gids nemen we je stap voor stap mee door het proces.

Stap 1: Ga naar de PlayStation website

Het opzeggen van je PlayStation Plus-abonnement begint met het bezoeken van de officiële PlayStation website. Zorg ervoor dat je inlogt met het account waarop het abonnement actief is. Dit is belangrijk omdat je alleen abonnementen kunt beheren die gekoppeld zijn aan het account waarmee je ingelogd bent.

Stap 2: Toegang tot accountbeheer

Eenmaal ingelogd, navigeer je naar je accountinstellingen. Dit kun je meestal vinden door op je profielicoon te klikken in de rechterbovenhoek van de pagina. Van daaruit selecteer je ‘Accountinstellingen’ of een soortgelijke optie, afhankelijk van de lay-out van de website op dat moment.

Stap 3: Vind je PlayStation Plus abonnement

In het Accountbeheer-menu vind je een sectie genaamd ‘Abbonement’. Klik hierop om een lijst te zien van alle actieve abonnementen die aan je account zijn gekoppeld. Zoek naar je PlayStation Plus-abonnement in deze lijst.

Stap 4: PlayStation Plus abonnement opzeggen

Onder je huidige PlayStation Plus-abonnement vind je diverse opties. De opties zijn ‘Opnieuw afsluiten’, ‘Wijzigen’ en ‘Annuleren’. Om het abonnement stop te zetten, klik je op Annuleren. Wil je het abonnement uitbreiden of juist kiezen voor een goedkoper abonnement? Hiervoor kun je terecht bij Wijzigen.

Stap 5: Bevestig de opzegging

Nadat je hebt gekozen om je abonnement op te zeggen, word je waarschijnlijk gevraagd om je keuze te bevestigen. Dit is een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk je abonnement opzegt. Volg de instructies op het scherm om de opzegging te bevestigen.

Stap 6: Ontvang bevestiging

Na het bevestigen van de opzegging zou je een bevestigingsbericht moeten ontvangen. Dit kan via e-mail zijn of een melding op de website zelf. Bewaar deze bevestiging als bewijs dat je het abonnement daadwerkelijk hebt opgezegd.

Tips voor na het opzeggen van je PlayStation Plus abonnement

  • Controleer je e-mail: Zorg ervoor dat je de bevestigingse-mail ontvangt, zodat je bewijs hebt van je opzegging.
  • Noteer de datum: Maak een notitie van de datum waarop je abonnement afloopt. Tot die tijd kun je nog steeds gebruikmaken van de voordelen van PlayStation Plus.
  • Bekijk alternatieven: Als je nog steeds geïnteresseerd bent in gaming-services, zijn er verschillende andere opties beschikbaar. Overweeg wat het beste bij je past.

Het opzeggen van je PlayStation Plus-abonnement is dus een rechttoe rechtaan proces dat slechts enkele minuten van je tijd in beslag neemt. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je abonnement correct wordt beëindigd, zodat je geen onverwachte kosten tegenkomt.

Playstationaanbieding.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0